nosečniško fotografiranje

GalerijaKontakt

Kako se pripraviti na nosečniško fotografiranje?

Najprej čestitke ob nosečnosti! Medtem ko se pripravljaš na novega člana, ki se bo pridružil tvoji družini je list opravkov, ki jih moraš urediti pred prihodom verjetno dolg.

Nosečniško fotografiranje je več kot le opravek na seznamu , je trenutek, ki te opomni na moč in lepoto tvojega telesa. Zaslužiš si imeti čudovite spomine na ta trenutek shranjene za vedno saj se jih boš tako lahko spominjala še dolgo skupaj s svojo družino. Če še nikoli nisi imela nosečniškega fotografiranja, najverjetneje ne veš kako se pripraviti in kaj pričakovati.

Zato sem zate pripravila tale vodič kjer boš izvedela kaj vse potrebuješ, da iz našega druženja dobiš čudovito izkušnjo in fotografije, ki bodo všeč vsem.

Rezerviraj svoj termin prej

Prej kot rezerviraš svoj termin boljše je. Tako bo lahko izbrala točno določen dan, ki ti bo najbolj ustrezal. Priporočam da svoj termin rezerviraš okrog 20 tedna nosečnosti. 

Rezerviraj termin za tretje trimesečje 

Najboljši čas za ustvarjanje fotografij je med 28 in 32 tednom nosečnosti. V tem času bo trebušček lepo viden in izgledal lepo na fotografijah, pravtako pa se boš še z lahkoto gibala in pozirala.  

Fotografiranje se sicer lahko opravi tudi kasneje v nosečnosti, vendar se boš verjetno že gibala težje, imela težave z otekanjem ter težje stala dlje časa na nogah. 

 

Zaupajte nam svoje želje in pričakovanja 

Vsak fotograf je drugačen, pravtako je drugačna vsaka bodoča mamica. Zato je odlično da nam pred samim fotografiranjem zaupate želje kakšne fotografije bi želeli in kakšnih ne. 

Zaupajte nam katere fotografije bi vam veliko pomenile in ali bi slučajno želeli na fotografijah biti delno ali popolnoma goli. 

Odlično je če nam to zaupate v naprej, da si lahko pripravimo celotni načrt za fotografiranje po vaših željah. 

 

Razvajajte se 

Na vseh fotografijah bodo vključene tudi vaše roke, zato je sedaj pravi čas da si jih uredite ali se naročite na manikuro. 

 

Uredite si pričesko 

Lahko se razvajate tudi z obiskom frizerja, si frizuro uredite sami ali pa zato poskrbimo mi. Odlično je, da nam pri sami rezervaciji zaupate tudi to. Vaše želje glede samega izgleda in končnega videza. 

 

Ne pozabite na make up 

Pri nas si lahko zagotovite tudi make up pred samim fotografiranjem s katerim bomo poskrbeli, da boste zasijali. Seveda pa lahko za make up poskrbite tudi sami ali v kakšnem drugem salonu. 

Ne pozabite, da v kolikor boste za make up poskrbeli sami, da ga nanesite nekoliko bolj intenzivno in natančno kot običajno da bodo vaše oči in ustnice lepo definirane. 

 

Privoščite si lepotni spanec 

Če lahko, se odpravite dan pred fotografiranjem prej v posteljo, da boste naspani in spočiti. Tako boste bolj mirni in polni energije. 

 

Pred fotografiranjem si privoščite obrok brez slabe vesti 

Pomembno je, da kot nosečnica dovolj pijete in jeste. Tako se boste počutili bolje, ne boste utrujeni ali nervozni. Brez skrbi na fotografiji se vam ne bo obrok nič poznal. 

Premislite koga boste pripeljali seboj 

Vaši družinski člani so vsekakor dobrodošli na nosečniškem fotografiranju še posebej če bi želeli v samo fotografiranje vključiti tudi partnerja ali otroka.  

V mislih pa imej, da ti je več ljudi lahko moteče oziroma ti povzroča tremo pred kamero zato seboj ne priporočamo večje število družinskih članov ali prijateljic. 

Prinesi seboj sentimentalne stvari 

V kolikor bi želela da se v fotografiju vključi karkoli posebnega prinesi seboj. Pa naj bo to fotografija ultrazvoka, igračka, dudica ali nogavičke za dojenčka. S tem lahko dodamo fotografijam poseben sentimentalen pomen. 

Odloči se kaj boš oblekla 

Lahko se odločiš za preprost outfit v jeans hlačah in beli majici, nosečniško obleko ali oboje. Pred fotografiranjem si vzami čas in poskusi stvari, ki bi jih rada oblekla, da preveriš kako v njih izgledaš ter ali so ti prav. Pravtako ne pozabi, da izbereš oblačila za vse družinske člane, ki se bodo fotografirali s teboj. Odlično je, da poskrbiš da se oblačila med seboj ujemajo.  

V našem studiu pa pravtako nudimo tudi nekaj oblačil in nosešniških oblek na izposojo. V kolikor bi si želela karkoli izposoditi nam prosim javi, da pošljemo v predogled oblačila, ki jih nudimo. 

 

Odloči se za raztegljive materiale 

Razumljivo je, da želiš na fotografijah izgledati popolno ampak udobje je bolj pomembno. Pripravi si oblačila iz raztegljivih in koži prijaznih materialov. Po želji se lahko odpraviš tudi v nakup. 

 

Barve naj bodo preproste 

Ker se želimo na fotografiranju osredotočiti nate in trebušček priporočamo da se ne poslužuješ živih barv in močnih vzorcev ampak stremimo bolj k nevtralnim barvam, ki bodo odlično izgledale ne glede na ozadje ali barvo kože. 

Poskrbi za primerno spodnje perilo 

Ne pozabi pred fotografiranjem poskrbeti tudi za primerno spodnje perilo. Naprimer, če imaš željo se fotografirati v beli obleki ne vzami seboj črnega spodnjega perila, saj se bo le-to videlo skozi.  

V kolikor pa si želiš imeti tudi delno gole fotografije si seboj prinesi lep čipkast ali brezšivni ujemajoči komplet, ki bo na fotografijah izgledal čudovito.  

Sami priporočamo komplet nude brezšivni komplet z modrčkom brez naramnic ter komplet črnega in belega spodnjega perila.

 

Pripravi se na samo fotografiranje 

Pred fotografiranjem si privošči osvežitev ter obrok ali prizgrizek. Pravtako si seboj spakiraj dodatne prigrizke, stekleničko vode, osvežilne robčke ali karkoli bi še potrebovala. 

Koža 

Pred samim fotografiranjem se v primeru suhe kože lahko namažeš tudi z brezoljnim losjonom. Prosimo pa da pred fotografiranjem ne uporabljaš samoporjavitvenih krem ali sprejev, saj lahko le-ti povzročijo nenaravni oranžkast videz. 

Ne nosi oblačil z elastiko 

Na dan fotografiranja je najbolj pomembno, da prideš v udobnih oblačilih. Pomembno pa je da vsaj nekaj ur pred fotografiranjem ne oblečeš oblačil z elastiko. Elastika namreč pusti sledi na koži. Pravtako ne pozabi odstraniti kakšnih elastik za lase iz zapestja. 

Pripravi načrt za svoje otroke 

Če želiš na svoje fotografiranje vključiti svoje starejše otroke je super ideja če vzameš nekoga seboj, ki jih bo popazil kakor bodo oni zaključili s fotografiranjem. Tako boš lahko mirno nadaljevala s fotografiranjem samo sebe s trebuščkom in se ne boš obremenjevala z animiranjem otrok. 

Ne skrbi 

Vem da je lažje reči kot narediti pa vendar ne obremenjuj se s fotografiranjem. Čeprav si ravnokar prebrala dolg seznam ni pred teboj nič strašnega. Seznam smo pripravili z vsemi malenkostmi in podrobnosti tako, da res ne boš nič spregledala in boš bolj mirna.  

Mi smo tukaj, da ti bomo pomagali pri vseh pozah, kombinacijah in ti pomagali uresničiti želje. Najbolj pomembno je da si dobre volje in bodi to kar si! 

Naročite fotografiranje

031 636 930
[email protected]

Naroči se na novičke!

 

Tedensko pošiljava novičke, med katerimi se znajdejo tudi nagradne igre in posebni popusti za najine storitve.

Kako lahko vidite vse to? Preprosto!

Vpišite svoj e-mail in prejmite 10% popust na fotografiranje.

Uspešno si se prijavil!